2017. július 24., hétfő

Opálos mécsestartók esküvőre DIY

Ha követed a Facebook oldalamat, akkor már láthattad, hogy nemrég készítettem barátnőm lánybúcsújára képeslapot, hogy mindig emlékezzen erre a napra. Ha lemaradtál róla, akkor itt tudod megnézni!

És ha lánybúcsú akkor nyilván esküvő is. Utolsó hét, az izgalmak kezdenek a tető fokára hágni, gyorsan mindent befejezni, hogy meglegyenek időre. Aztán persze még ilyenkor jön egy inspiráció ama nagy internet böngészése közben, hogy a már meglévő mécsestartókat (amik amúgy eredetileg pohárnak készültek) dekoráljuk ki egy kicsit.



Az ötlet a következő volt: lefesteni a tartókat opálosra, és természetesen kékre, mert ez volt az esküvő fő színe. És a kreatív ember ott segít, ahol tud: naná hogy megcsináljuk!



A recept roppant egyszerű. Bár az arányokat kicsit elszámoltuk... mi egy 100 ml-es matt Pentart lakkba kevertünk egy kis üveg kék ételszínezéket. Így lett ilyen árnyalatú/sötétségű a végeredmény.




20 mécsestartót kellett lefestenünk, de rengeteg festék megmaradt, szóval azt tudom tanácsolni, hogy nagyon max. egy 50 ml-es lakkot keverjetek be, hacsak nem ipari mennyisegű tartót szeretnétek lepingálni! :)
Ha egy-két darab elkészítése a cél, akkor mindenképp egy külön kis tégelyben kísérletezz és keverj csak, hogy spórolj az alapanyagokkal, illetve hogy megtaláld a neked megfelelő árnyalatot.

  


És ha összekevertétek az alapanyagokat, akkor jöhet a jól bevált szivacsecset és ütögető mozdulatokkal pillanatok alatt végig lehet pemecselni egy tartót. Ketten egy óra alatt kényelmesen kész lettünk.



Összegzés

Alapanyagok
  • öblös poharak
  • 50 ml matt lakk - Pentart
  • MaxColor ételszínezék 30 ml - Tesco
  • szivacsecset
  • teamécsesek
Elkészítési idő: ~3 perc/ db




Ha tetszett a bejegyzés, nyomjatok rá egy megosztást, kövessétek Facebook oldalamat a plusz ötletekért és ne felejtsétek el lájkolni az eredeti posztot sem!

*****

Egy régebbi esküvős DIY posztomat itt olvashatjátok a csipkés ültetőkártyákról:http://kivaneztalalva.blogspot.hu/2015/10/csipkes-eskuvoi-ultetokartyak.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.